הסלפי הראשון שלי, בצלילה חופשית – עם חיות בייבי, עם חיות.

מדריך לצילום סלפי עם חיות בר בצלילה חופשית

בצלילה חופשית צילום אינו משימה פשוטה כלכך, הגוף צריך להשאר מאוד רפוי, והפריים צריך להשאר מאוד יציב. אותם אילוצים הכרחיים גם כאשר אנו מצלמים סלפי בצלילה חופשית, אבל סלפי בצלילה חופשית הוא הרבה יותר מאתגר, ובאתגר הגדול ביותר יתקלו הצוללים החופשיים שמעוניינים לצלם סלפי עם חיות, הם יצתרכו לאמץ מאוד, לא את הגוף, כי אם את השכל שלהם.

צילום סלפי עם חיות, בצלילה חופשית

הנה על קצה המזלג המתכון שלי לצילום סלפי עם חיות, בצלילה חופשית:

  1. ראשית אני מאתר מקום שהוא שוקק חיים ועשיר מאוד בדגים, ומאותו רגע אני מתמקם מעל נקודה רצוייה, צוף בשנירקול רפוי רגוע וחסר תנועות עד כמה שהזרם מאפשר.
  2. כבר לפני צלילת הברווז צריך להתכונן עם המצלמה, ובזמן הברווז לשמור על פריים מדוייק ללא זעזעים (אלה אם כן יש לכם איזה “אפקט אומנותי” לתתת בזמן הברוווז)
  3. במהלך הירידה אני מכוון בו זמנית אל הראש שלי וגם אל פני המיים, באופן הזה אפשר לתפוש את ההתרחשות שאני עצמי לא רואה, וגם לתת נוף מושלם.
  4. ההתמקמות על הקרקעית היא אמנות/אתגר בפני עצמו ולעולם היא מאתגרת, לכן כדאי מראש לתכנן את אחיזת היד בבלט ששמתם עליו עין ושנמצא על הקרקעית, ומיד לאחר האחיזה בבלט אני מבצע קיבוע הברכיים או האגן, אל הקרקעית. (אני תמיד תמיד מזכיר לעצמי שבלי ההתייצבות הזו לא רק שהפריים יהיה מלא תנודות אלה שגם החיות לא יתקרבו אלי)
  5. כשאני מיוצב על הקרקעית, דוממם וחסר תנועות, החיות מתקרבות אלי מהר מאוד, בייחוד אם ביצעתי באתר כמה ירידות והן התרגלו אל נוכחותי. בשלב זה חשוב לצלם גם את הפנים שלכם וגם את החיות שאתם מביטים בהם, זה לא פשוט, לכן אני מביט בזווית העין אל עדשת המצלמה, מדמיין מה העדשה רואה, ואז מטה את המצלמה לזווית שניראית לי נכונה כך שגם אני וגם החיות נהייה באותו פריים.
  6. לצבע וגוון מושלמים אני מצלם כשגב או צידה מופנים אל השמש.

בהצלחה

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *